Testauksen johtaminen

26.10.2017 - 27.10.2017
Klo 09:00 - 16:30

Testauksen johtaminen

Tietysti testaustaidot ovat edellytys, jolla onnistumisen kynnys ylitetään. Jos se riittää sinulle ja joukoillesi, älä lue tätä pidemmälle.

Jos kuitenkin uskot upeampien onnistumisten mahdollisuuteen, olet oikeassa paikassa. Todellinen menestys vaatii jotain, mikä ylittää teknisten taitojen rajat.

Asiantuntemuksemme arvo nimittäin syntyy siinä rajapinnassa, jota kutsumme nimellä yhteistyö. Tulipas paksua tekstiä. Ai miten niin arvo on peräisin yhteistyöstä?

No ainakin siksi, että kykymme johtaa yhteistyötä ratkaisee kollegoiden, asiakkaiden ja esimiesten kokemuksen työmme tuloksista.

”Jos kenenkään viisari ei värähdä tulostemme äärellä, onko sillä arvoa?”

Tähän ja muihin testauksen kuumiin kipupisteisiin vastaan laittamalla kaiken peliin. Testauksen johtaminen -kurssilla puristan tuhansien asiakastapaamisten ja 11 johtajavuoteni tärkeimmät oivallukset paketiksi, josta sinä ja organisaatiosi hyödytte vielä vuosienkin päästä.

Tämä koulutus on Tieturin järjestämä ja pidetään Helsingissä. Kurssin mitta on kaksi päivää ja hinta on 1550 eur + alv: https://www.tieturi.fi/koulutukset/testaus/testaus/testauksen-johtaminen

Kenelle koulutus on suunnattu?:

Kurssi on rakennettu testauksen manageroinnista, johtamisesta ja valmentamisesta etua ammentaville asiantuntijoille.

Tyypillisesti kursseilla pönötetään asiakeskeisesti työtaitojen äärellä. Yäk, mitä tuli sanottua. Tällä kertaa esimerkiksi sanat strategia ja prosessi ovat kuitenkin kiellettyjä.

Kurssilla teemme testaustyötä, sen suunnittelua ja johtamista aivan konkreettisesti. Kurssin tavoitteena on tuottaa joukko oivalluksia, joista ajan kuluessa kasvaa menestymistä sinulle ja organisaatiollesi kaikessa, mihin ryhdyt.

Kurssilla käsittelemme aiheita, kuten:

1. Opit johtajuutta, jolla sinä ja kollegasi pääsette täysimääräisesti toteuttamaan asiantuntemustanne.

2. Opit miten työ ja sen tulokset otetaan hallintaan. Työnteosta saattaa tulla jopa hetkittäin hauskaa, sillä opit karsimaan epäolennaisia työvaiheita ja perustelemaan kantasi.

3. Opit tarjoilemaan työsi tulokset niin, että se ei kaiu kuuroille korville. Läpimurrot tottelevat toimintaa, eivät tietämistä. Työsi arvo seuraa siitä, että tuloksista tulee toimenpiteitä.

4. Opit virittämään yhteistyötä uudelle tasolle. Asiantuntemuksessa yhteistyö on tehokkuutta tärkeämpi tekijä. Opit, miten testauksen tärkeimmät teemat voidaan monistaa eteenpäin teidän talossa.

On muuten hyvin mahdollista, että tämän kurssin käytyäsi
vielä jälkipolvetkin muistelevat suorituksiasi henkeään haukkoen.

Valmennuspäivä 1: Asiantuntemus

9.00-10.30 Asiantuntijan tasonkorotus: Gurun kolme työvaihetta.
Kahvitauko
10.45-12.00 Workshop 1: Bug hunting. Tutkiva testaus.
Lounas
13.00-14.00 Mallintamisen taito on muutosten ensimmäinen edellytys.
Kahvitauko
14.20-16.00 Workshop 2: Testauksen toimintaformaatti.

Valmennuspäivä 2: Johtajuus

9.00-10.30 Vastuu palautuu aina yhteen ihmiseen. Sinuun.
Kahvitauko
10.45-12.00 Workshop 3: Johtajuuden tärkein lopputuote ei ole organisaatio, se on vapaus.
Lounas
13.00-14.00 Yhteistyö on tehokkuutta tärkeämpi tavoite. Vaikuttamisen taito.
Kahvitauko
14.20-16.00 Workshop 4: Muutos on väistämätön, mutta sitä voi johtaa.

Valmentaja:

Antti Niittyviita uskoo, että paska softa on vakava mielenterveysuhka. Se on sitä sekä asiakkaille, että tekijöille. Suomeksi sanottuna testaajan työ on siis mielenterveystötä.

Työnsä Antti tekee metsästämällä bugeja Prove Expertise Oy:ssä ja jakamalla ohjelmistotestauksen ilosanomaa ohjelmistotestaus.fi -blogissa. Testaukseen Antti suhtautuu intohimoisesti ja ehkä juuri siksi mies on valittu myös vuoden testaajaksi.

Vuosien varrella Antti on tavannut yli 1000 organisaatiota ja voi siksi sanoa suurella varmuudella, että puheet ”parhaista käytännöistä” ovat pötyä. Se on sama kuin kysyisi shakkimiestarilta, mikä on maailman paras siirto?

Nykyisin Antti kouluttaa satoja asiantuntijoita vuodessa kohti kestäviä tasonkorotuksia. Tulisitko sinäkin mukaan?

Kartta latautuu...

HTC building Ruoholahti

Testaajat Matti ja Kajsa kertovat:

Avaisi varmasti päälliköidenkin silmiä.

Ei tarvitse olla testaaja saadakseen tästä paljon ideoita.