Nopea Ohjelmistotestaus -kurssi

Päiväys ja aika
23.02.2017 - 24.02.2017
Klo 09:00 - 16:30

Tiedätkö miltä tuntuu joutua kylmän veden varaan? Ja vieläpä sinne syvään päähän. Ehkä sellaisissa vaatteissa, jotka vetävät sinua yhä syvemmälle? Pulassa ollaan.

Joskus testaustoimeksiantojen kanssa käy samalla tavalla. Saatat joutua tilanteisiin, joissa taustatiedot ovat puutteelliset, resurssit ohuet ja aikaa oli ehkä eiliseen asti. Onnistuminen vaatii nopeaa tilannetajua, harjoitusta ja hallintaa.

Nopea ohjelmistotestaus -kurssi virittää testaustavat uudelle tasolle, jotta sinä saisit laittaa osaamisesin peliin täysimääräisesti. Jotta kollegat, esimiehet ja asiakkaat voisivat todistaa todellista testaustyön tulosta henkeään haukkoen.

Koulutus on Proven järjestämä ja kestää kaksi päivää. Hinta on 1290 eur + alv.

 

Valmennuksen yleiskuvaus:

Ohjelmistotestaus on usein turha kuluerä. Ajatellaan, että se vie turhaa aikaa ja tuloksetkin ovat laihoja.

Näin onkin, kun testausta tehdään perinteisin oppikirjamenetelmin. Samat lainalaisuudet pätevät testaukseen aina vesiputouksesta Scrumiin ja perinteinen ajatusmalli tärvelee helposti prosessin kuin prosessin.

Tällä kurssilla murtaudutaan irti vanhoista ajatusmalleista. Testauksen tehtävä on aina taata tuloksia, jotka auttavat kehittämään parempia tuotteita. Testauksen tehtävä on löytää ohjelmiston ja arkkitehtuurin vaarantavia virheitä silloin, kun niiden korjaaminen on nopeinta ja edullisinta.

Kurssilla opit uusia menetelmiä tehokkaan ja tuloskeskeisen testauksen rakentamiseen. Lisäksi opit karsimaan epäolennaiset työvaiheet ja vielä myymään ajatuksesi pomolle. Konkreettiset työvälineet auttavat sinua tuottamaan aina enemmän kehitystä hyödyntävää tietoa ja lopulta tuotekehityksen vauhtikin saa uuden vaihteen.

Kurssilla käärimme hihat ja alamme oikeasti testaamaan. Toteutus painottaa ryhmätyöskentelyä ja käytännön harjoituksia sekä testaustyössä, että raportoinnissa. Vain harjoitus tekee mestarin!

Miksi osallistua valmennukseen?

1. Opit sanomaan EI ja perustelemaan vastauksesi. Epäolennaisten työvaiheiden karsiminen tehostaa testausta ja tekee työnteosta hauskaa.
2. Opit aivan uusia tapoja testaustyön tekemisestä. Kun kehittäjäsi saavat nopeaa palautetta ja pääsevät korjaamaan virheet heti kättelyssä, tuote valmistuu nopeammin.
3. Opit raportoimaan testauksesta niin, että äitisikin ymmärtää. Testaajan tulee olla aina valmis antamaan raportti, sillä se on testaajan paras käyntikortti.
4. Dokumentointi on uskomattoman tylsää. Siksi siinäkin kannattaa keskittyä olennaiseen. Opit mitä ja miten testauksesta kannattaa oikeasti dokumentoida.
5. Opit käsittelemään vastaväitteitä sekä kehittäjiltä, että johtajilta. Sinä olet testauksen asiantuntija ja tiedät parhaiten miten homma hoidetaan.

Valmennuspäivä 1/2

8.30 Ilmoittautuminen & aamukahvi

9.00-10.30 Testausko turha kuluerä?
• Teetkö työtä, joka on arvoitus? Haluaisitko, että sillä on tarkoitus?
• Testauksen tärkein tehtävä on tehdä liiketoiminnasta kannattavampaa. Selvitetään paljonko ohjelmistokehitys maksaa ja kuinka suurista rahoista puhutaan, kun testaus on laiminlyöty törkeästi.
• Käydään läpi konkreettisia esimerkkejä takaisinmaksulaskelmineen. Kauhutarinat testauksesta auttavat vakuuttamaan paatuneimmankin projektipampun testauksen tärkeydestä!
• Keskustelu/harjoitus: Testaus on investointi. Miten takaisinmaksu syntyy?

10.30 Kahvi

10.45-12.00 Nopea ohjelmistotestaus #1 (Workshop)
• Workshop, jossa kääritään hihat ja aletaan testaamaan.
• Testaustyön vaiheet. Mistä aloittaa kun taulu on vielä tyhjä?

12.00-13.00 Lounas

13.00-14.00 Nopea ohjelmistotestaus #2 (Workshop)
• Miten testauksen kattavuutta arvioidaan?
• Testisuunnittelu vs. Tutkiva testaus.
• Testauksen raportointi

14.00 Kahvi

14.20-16.00 Nopea ohjelmistotestaus #3 (Workshop)
• Mitä tehdä kun aikaa ja rahaa on rajallisesti?
• Testauksen raportointi

16.00 Ensimmäinen koulutuspäivä päättyy


Valmennuspäivä 2/2

8.30 Ilmoittautuminen & aamukahvi

9.00-10.30 Testaaja 3.0. Mikä tekee tulevaisuuden testaajan?
• Mikä tekee testaajasta gurun?
• Älä jää tuleen makaamaan: Mitkä asiat haittaavat työsi tehokkuutta?
• Vältä kompastelu ja johda testausta titteliin katsomatta
• Keskustelu/harjoitus: Mitkä asiat haittaavat sinun työtäsi testaajana?

10.30 Kahvi

10.45-12.00 Testausideat: Testaajan työkalupakki (Workshop)
• Älä ole hyödytön. Päästä irti banaanista ja ota osaamisestasi kaikki irti!
• Testaajan tärkeimmät työkalut löytyvät pään sisältä
• Valjastetaan työkalupakki hyötykäyttöön

12.00-13.00 Lounas

13.00-14.00 Keskity olennaiseen. Miten suunnataan panokset? (Workshop)
• Aikaa ja rahaa on aina rajallisesti. Miten keskitytään olennaiseen?

14.00 Kahvi

14.20-16.00 Eväät kotipakettiin
• Ilman konkretiaa koulutuksen hyöty hämärtyy nopeasti. Siksi kokoamme koulutuksen kokemukset yhteen
• Tehdään henkilökohtainen toimenpidesuunnitelma uusien ajatusten viemiseksi käytäntöön: Kääritään siis heränneet ajatukset kotipakettiin

16.00 Koulutus päättyy

Valmentaja:

Antti Niityviidan työ on tehdä testaajista sankareita. Liiketoiminnan suojelijoita, jotka vielä osaavat tehdä ohjelmistokehityksestä kannattavampaa. Kukaan ei halua ostaa huonoa softaa, joten testaajan tehtävä on löytää liiketoimintaa vaarantavat virheet silloin, kun niiden korjaaminen on nopeinta ja edullisinta! Hyvin hoidettu ohjelmistotestaus tarkoittaa enemmän hilloa alariville ja samalla laadukkaampia lopputuloksia loppukäyttäjille.

Työnsä Antti tekee metsästämällä bugeja Prove Expertise Oy:ssä ja jakamalla ohjelmistotestauksen ilosanomaa ohjelmistotestaus.fi -blogissa. Testaukseen Antti suhtautuu intohimoisesti ja puhuu siitä usein suu vaahdossa. Ehkä juuri siksi mies valittiin myös vuoden testaajaksi vuonna 2012 ja hän käy puhumassa testaustapahtumissa säännöllisesti.

 

Kartta latautuu...

Tapahtumapaikka
Tapahtumahotelli Huone


Ilmoittautuminen

Tämän tapahtuman varaus on suljettu.

Testaaja Jani kertoo:

Tämä oli hyvä veto.
Antaa mahdollisuuden vuorovaikuttamiseen ja uusien näkökulmien esille tuomiseen. Rento tunnelma ja erittäin mielenkiintoiset keskustelut.